Idag har vi fått ett tråkigt besked om att Snösnos Bianca ”Zoey” lämnat jordlivet och vandrat vidare till hund himmeln där hon nu får träffa sin mamma Molly. Zoey ligger oss varmt om hjärtat då vi haft förmånnen och lånat Zoey för 1 valpkull som vi nu bygger vidare på. Zoey är Mio, Juli och Lovas mormor och nu även Pärla, Phoenix och Pennys gammel mormor. Vi tänker på familjen som nu har det väldigt jobbigt med att ha förlorat sin familjemedlem.
Zoey

En härlig dag på utställningsplatsen i Alfta. Vi klarade oss från regn , sol o moln , varmt o kallt om vart annat.
Med andra ord det var toppen väder för hundarna. Det blev en heldag i Alfta då vi blev bästa uppfödargrupp och skulle in i finalringen, domaren var i alla fall intresserade av mina hundar då hon var framme och tittade på dom flera gånger men ingen placering denna gång, vi var ca 20st uppfödargrupper. Lova överraskade även idag med att bli bästa tik 3:a med Cert
Dagens resultat:
Snösnos Kenzo Ökl 1 Ex ck BH 4 Cert
Snösnos Ice Chkl 2 Ex ck BH 3
Snösnos Junior ”Mio” BH 2
Snösnos Indra Ökl 3 vg
Snösnos Lova Ökl 1 Ex ck BT 3 Cert
Uppfödargrupp 1 Hp

Lova & Kenzo

 

Igår kom Ice & Indra hem för att i dag ska vi åka mot Falun till familjen Kenzo o bo där i natt för att sedan åka vidare mot Alfta på hundutställning. Den här gången är det Ice, Indra, Mio o Lova som ska ställas Daphne åker med som sällskap. Medans Pixie , Uno och Juli med valparna är hemma.
Nu är alla hundar badade och fixade så nu ska allt annat packas in i bilen.

Igår fick valparna sitt första smakprov av köttfärs och alla 3 tyckte att det var smaskens. Avmaskade har dom även blivit.

Nu har valparna blivit 11 dagar och lilltjejen har idag öppnat ögonen. Dom växer precis som dom ska mamma Juli är jätte duktig mamma. Hon är så ordentlig tvättar och pussar och ser till att dom äter som dom ska.
P-kull 11dgr

I onsdags kom Juli och Viggos valpar 1 hane och 2 tikar, Juli är en jätte duktig mamma hon kan knappat gå ut och kissa och göra ifrån sig och när hon ska äta mat då springer hon mellan matskål och valplåda så fort dom piper måste hon dit och titta efter. Valparna har ökat fint i vikt dom här dagarna.

Nu har vi haft en årliga kennelträffen, tyvärr hade vi inte vädrets makter med oss denna gång. Det var uppehåll när vi träffades och kunde ta en liten promenad. Tur att det var tak över eldstaden det blev en mysig stund i alla fall. Hundarna brydde sig inte om att det regnade. Alltid så himla kul att träffas och se hur alla valpar nu har blivit vuxna.
Mera bilder finns under fliken kennelträffar.

 

Vilken dag WOW….
Dagens startade med att vi åkte hemifrån i regn väl framme i Gimo hade det slutat att regna. Första utomhus utställningen och det är dåligt väder, MEN det regnade i alla fall inte på oss under utställningen.
Att få upp tältet gick galant för Jan-Erik och Dick, det var väldigt skönt att vara i tältet då det blåste kallavindar. Vi var på plats tidigt för att Lova skulle få en så bra start som möjligt då hón måste få känna in atmosfären innan det är dags för henne att gå in i ringen.
Först ut var Ice o Kenzo i öppenklass vi var 6st andra hanhundar, dom sköte sig galant. Ice o Kenzo placerades sig som 1 o 2 med varsitt ck och får då tävla vidare i bästa hane. I bästa hane var dom 8st hanar och Kenzo placerade sig som nr 5 med R-Cert, Ice 2:a bästa hane med Cert, Nordisk R-cert och blev nu Svensk Champion och även Finsk Champion såååå lycklig nu har Snösnos fått en till CHAMPION
Nu var det Lovas tur in i ringen dom var 2st Ungklasstikar Lova sprang på som om hon inte hade gjort något annat det var en fröjd att se henne så pigg och glad hon riktigt showade i ringen. Hon blev 1:a med ck och skulle tävla vidare i bästa tik. Var i lite chock över att det hade gått så bra med Lova att jag glömde bort att det var Indras tur direkt. Hon var fortfarande i hundvagnen hon blev överlycklig att få komma ut och springa i ringen så jag lät henne hoppa och stutsa och domaren tyckte hade ett härligt temperament Indra blev 1:a med Exellent och fick inte tävla vidare i bästa tik för hon hade för lite päls. In in bästa tik final och det var 12st tikar och Lova blev bästa tik 3:a med Cert jag var blev så glad över min lilla tjej så som vi har tränat o tränat äntligen har det givit resultat.
Dagens resultat:
Snösnos Ice Ökl 1:a Ex ck BH2 Cert, Nordisk R-cert, Svensk Champion och även Finsk champion
Snösnos Kenzo Ökl:2 Ck BH5 R-cert
Snösnos Lova Ukl 1:a Ex ck BT3 Cert
Snösnos Indra Ökl 1:a Ex
uppfödargrupp 2 HP

Gimo1

1 2 3 22