Nyheter 2014

141231 GOTT NYTT ÅR!!! År 2014 har varit fantastikt år för våra hundar, Snösnos Fanatasia blev svensk champion o Noidens Zimba blev BIR o BIR-vet på Jappe specialen samt fick 2 nya titlar NORSK O SVENSK VETERAN VINNARE 2014. Donåsens Pixie fick 5 underbara valpar som alla har kommit till kanon härliga familjer. Snösnos Daphne kom med 6 härliga valpar nu i december där vi kommer att spara en tik hemma. Vi har varit på ganksa många hunduställgningar under 2014, kommer inte att bli lika många under 2015 då vi satsar på att åka på Europa utställningen som kommer att vara i Norge. Nu ser vi framemot 2015 med stora förväntningar hoppas att få 2 nya championer under året. Hoppas även att jag kommer att gå en agility kurs med Daphne.

141228 Valparna redan 2 veckor o alla har öppnat ögonen. Än så länge är det lugnt i valplådan dom äter o sover, man har börjat att ställa sig på alla fyra väldigt vinglit. Pappa Uno har varit o tittat ner i valplådan men tycker dom är väldigt äckliga. Däremot tycker momor Katya att dom är väldigt intressanta mamma Daphne låter dom andra hundarna stå en bit bort för att lyssna o lukta på den nya familjen.

141215 I söndags var vi på Stockholms mässan hundutställning vi hade med oss Zimba o Fantasia det var 40st jappar som var anmälda. Zimba slog till och fick titeln Svensk veteran Vinnare 2014 samt att han blev 2:a i bästa hane. Stolt över vår Zimba som glänser i ringen. Fantasia gjorde ett kanon jobb hon med hon flyter fram som sin far men domaren tyckte att Fantasia var något lågställd fick endast ett Exelent denna dag. Vi hade en fantastik rolig dag träffade såå många vänner som hade kommit långa väga till Stockholm alltid lika roligt att träffas, mycket prat o skratt blev det.

141212 I dag föddes Daphne o Uno´s valpar 4 hanar och 2 tikar! Daphne är en duktig mamma som tar hand om alla sina små, även om det var en kämpigt dygn nu sover hela familjen. Bilder på familjen kommer inom kort.

141209 Nu går vi bara o väntar på att Daphnes valpar ska komma vilken dag som helst, i helgen är det Stockholms utställningen på söndagen så att jag hoppas att Daphne har fått sina valpar innan dess.

141116 I torsdags åkte Jan-Erik o jag mot Norge för att vara med på 2 dgr utställing i Lilleström. Vi bode i Charlottenberg i en jätte fin stuga o vi hade med oss Zimba, Uno o Fanatasi. Uno var bara med som sällskap då jag inte vill sära för mycket på pojkarna. Första utställnignsdag var på fredagen o vi åkte ifrån Charlottenberg runt kl 8, vi fick en bra parkering men väl inne i hallen var det fullt med folk vi fick knappt plats vid ringen där vi skulle vara. Det blev en långväntan innan det var vår tur först ut var Zimba i veteranklass dom var 3st hanveteraner. Zimba VKL 1:a Ex Ck, BH4 BIR-Vet o fick titeln Norsk veteran vinnare 2014. Fantasia Öpkl 3:a Ex Lördagen tog vi det lungt o åkte o shoppade i Charlottenberg vilket inne centrum, bara norrmän ha ha …. hittade lite smått o gott vi hade en lugn o skön dag tog en långpromenad. Upptidigt på söndagen redan kl 5 vi skulle städa stugan innan vi åkte. Nu var vi redan framme kl. 7:30 o inte alls trångt inne i hallen, Mon o Geir från Donåsens kennel var redan på plats o idag kunde vi stå tillsammans. Idag tyckte domaren helt annorlunda mot fredagen Zimba Vtkl 2:a Ex, Ck och Fantasia Öpkl 2;a Ex skönt nu var vi klara redan kl. 12 o kunde åka hem innan det hade blivit mörkt.

141111 Idag har vi varit o gjort ultraljud på Daphne o hon har minst 4 st valpar.

141109 Idag har vi varit på Snösnos Haidi första valputställning i Enköping, Haidi är en sprallig o glad tik som älskar alla, Jasmines ägare o jag har varit på några ringträningar o sist gick det toppen, men i ringen idag var allt roligt, hopp o studs ville inte visa sina fina steg hon har. Hon blev 2:a HP med en kanon kritik. Vi fortsätter med ringträning så kommer detta o bli jätte bra.

141109 GRATTIS F-KULLEN PÅ ER 3 ÅRSDAG!!!!!

141014 Nu löper Daphne o ska paras med Uno återkommer när det blir dags för valpar.

141013 I fredags åkte jag iväg till Sundsvall med Zimba, Uno o Gucci som höglöpte, hihi (det var inte lätt)Jag hade hyrt ett rum på Sidsjöhotell tillsammans med Mon från Donåsens kennel. Hon kom med 2 hanar o 1 tik men allt gick strålande bra. Iväg på lördag till Bergforsen där SSUK annordnade sin utställning. Först ut var Uno som var glad o sprallig i Ukl 2:a VG, Zimba Vetkl 1:a Ex CK BH1 BIR o BIR.vet samt BIS-vet 1:a TJOHOOOOOO BIS4:a JAAAA VÄRLDENS BÄSTA ZIMBA!!!!!! sedan var det Gucci tur (Gucci har varit lite reserverad för domarna så vi har varit hemma på ringträning så nu skulle det upp till bevis)hon sköte sig strålande var så duktigt ÖKL 2:a EX vad glad jag blev att hon nu tyckte att det var inga konstigheter. Lördag kväll åkte vi o hälsade på Ellinor som hade valpar hemma som Zimba är morfar till ååå vad fina dom var. Upp tidigt på söndag morgon för att vara på utställingsplatsen kl 7:30 först ut var som vanligt Uno Unkl 1:a Ex CK BH3 Cert YEESSSS


Gucci Öpkl 3:a VG nu tyckte hon domaren var lite läskig men ändå stod hon kvar på bordet o domaren fick känna och titta på tänderna. (domaren denna dag var mycket sträng o gav många VG så att jag kände mig ändå väldigt nöjd) hon fick en fin kritik.

141030 I lördags åkte jag till Åland tillsammans med Åsa o Maggan till Viking DogShow jag hade med mig Daphne o Fantasia. Det blåste lite inte så mycket som vi hade trott det var skönt då jag var orolig att Daphne skulle bli sjösjuk då hon ibland blir åksjuk i bilen. Vi hade hyrt ett liten hus som var super fint, på kvällen gick vi till andra hundvänner som bodde på samma camping så vi. Upp tidigt på söndag morgon för att vara på utställnigsplatsen kl. 7:30 vi hade bara 5 min att åka. Först ut var Fantasia i Ökl 2:a Ex Ck BT4, Daphne i Chkl 3:a Ex (domaren tyckte mycket om Daphne men eftersom hon var väldigt urfälld blev det inget CK) glad är jag över mina hundar som sköter sig så bra. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans med alla hundvänner som satt o väntade på att finalerna skulle börja så att vi kunde heja fram våra jappar i finalerna. Hemma sent på söndagen ca kl. 22.30.

140910 På söndag har vi en liten valpträff för H-kullen som nu har blivit 5 månader ska bli så roligt att träffa dom små busarna. Det blir en fullspäckad helg lördag åker Veronica o jag på hästhoppning o söndagen valpträff.

140907 Idag åkte vi i väg till Sandviken Högbo, alldeles dimmigt var det nästan hela vägen fram, en utställningsplats jag inte hara varit på mycket vackert o bra ordna en uställning vi gärna vänder åter till nästa år. Domaren idag är lite klurig man får vara på sin vakt så att han inte skrämmer hundarna. Först ut var Uno i unghundsklassen idag tyckte inte domaren om Uno, vi fick nöja oss med ett Very Good, Zimbas tur o det visade sig att det var 3 veteranhanar, Zimba 1:a Ck, Ex BH3 o BIR-Veteran. Vi stannade inte kvar till finalen då det var 3 timmars väntan. Sist men inte minst så var det Fantasias tur, CHKL 2:a Ck, Ex BT3 lika stolt som vanligt över mina hundar.

140902 Nu har man kommit tillbaka in i den vanlig lunken igen efter en underbar sommar. Idag har jar varit på ringträning med Gucci o hon var super duktig men vi har endel att träna på inför Sundsvalls utställningen i oktober. Nu till helgen åker vi till Högbo Bruk med Zimba, Uno o Fantasia. Har börjat att planera lite parningar under hösten o vintern hoppas att det kommer att bli som jag har tänkt. Snart åker vi till Åland på utställning i slutet av september.

140802 Nu har vi varit iväg på 2 dagars utställning i Jönköping, vi bodde hos våra vänner Åsa & Sam som även har Snösnos Fenja ”Filippa” vi hade med oss Zimba, Uno o Daphne men jag ställde bara Uno o Daphne. Zimba fick följa med för att Katya löper, så att det blev lite lugn o ro hemma för hundvakterna Jonathan o Veronica. Första dagen upp kl 5 för att åka ner till Jönköping från Motala, väl framme på utställingsplatsen kl. 7.30 var det fullt med utställningstält, Åsa o jag tittade på varanndra vad gör vi nu??? Jag hittar en plats ledig bakom en av försäljarnas tält o dom var super trevliga o lät oss ställa upp vårt tält, första plats kunde inte bli bättre. Dessutom var det så bra att vi kunde låta tältet stå kvar till nästa dag då vi skulle gå i ringen bredvid. Första dagens resultat Uno Unk 1:a Ex (en mycket underlig bedöming) Daphne Ckl 2:a Ex, Ck o BT3 alla vid ringen var mycket fundersamma på hur domaren dömde denna dag. MEN men det är en bedömnings sport. Det blev en varm dag o vi var hemma i Motala igen kl. 15 satt o myste i deras trädgård ett tag för att sedan äta en god middag. Upp nästa dag kl 5 igen för att vara på plats kl. 7:30, även idag var det varmt men tack o lov lite blåst. Först ut var Uno Jkl 1:a Ex, Ck opl BH, Daphne Chkl 3:a Ex, Ck BT4:a domaren var mycket förtjust i Daphne men eftersom hon har total urfälld blev det denna placering idag. Är så stolt över mina hundar som alltid gör sitt bästa. Hoppas att ni följer snösnoskennel på instagram.

140728

GRATTIS ZIMBA O KATYA SOM FYLLER 10 ÅR !!

140716 I torsdags åkte Jan-Erik o jag med 5 av våra hundar ner till Tvååker på 2 dgr utställning. Det var en varmdag att åka ner i tur att bilen har ”aircon” svalt o skönt var det i bilen, blev en chock när vi skulle stanna o rasta.

Väl nere på campingen i Tvååker som var full med hundar som skulle på hundutställning. Upp tidigt på fredag morgon vi skulle starta först i klassen, idag skulle Gucci, Fantasia o Daphne ställas. Först ut var Gucci i Unk VG, hon sköte sig kanon i ringen men behöver mer träning på bordet,annars en bra kretik. Eftersom Fantasia o Daphne går båda i championklass hade jag tänkt att Jan-Erik skulle ställa Fantasia, men han letade upp en handler som ställe Daphne, Julia är kanon duktigt tjej så jag var inte ett dugg nervös att hon skulle göra bort sig. Fantasia som var helt urfälld fick ett VG med ett bra betyg. Daphne fick Ex, Ck men oplacerad i bästa tik. Jätte nöjd med mina tjejer som sköte sig stålande i det varma vädret. Upp kl.06 på lördag morgon för nu skulle Gucci, Uno o Zimba ställas även denna dag gick vi först i ringen o Uno var först ut i Unkl. 2:a Ex, men en kanon kritik, Uno var glad o kunde inte riktigt visa sina fina rörseler då han tyckte att det var roligare att hoppa på matte. Zimba ställdes i Vkl Ex, Ck BH1 BIR o BIR-vet. Zimba tyckte det var så roligt att få komma o visa upp sig igen. Han bara flöt fram i ringen, Zimba är en fröjd att ställa. Snabbt tillbaka till campingen för att packa ihop tältet o alla saker för att sedan åka tillbaka till finalen men vi blev inte placerade men vad gör det. Nu var det dags att åka vidare ner till Höganäs där vår jappespecial skulle äga rum. Väl framme i Höganäs började det att regna vi hade precis fått upp tältet innan det började att regna. Upptidigt igen för att vara på¨utställningsplatsen kl.7 o vi skulle packa ihop tält o allt innan vi åkte till utställningsplatsen i regnet. Vi blev sena o kom till utställningsplatsen kl. 7:45 o det startade kl 8 Uno först ut han piffa till honom lite men vad gjorde det när regnet öste ner. Uno var mycket mer fokuserad idag kanon kritik o placerade sig som 2:a Ex, Ck om jag nu skulle få CK på Zimba så fick Jan-Erik ställa upp o gå med Uno. Zimbas tur i VKl 1:a Ex, Ck nu skulle alla hanhundar göra upp om bästa hane. Jan-Erik gick in med Uno o dom sköte sig bra Uno fick ingen placering. ZIMBA ville domare ha som NR1 gissa om det var någon som skrek JAAAAAAAAAA Nu var det tjejerna tur först ut var Gucci Unkl. fick en kanon kritik men endast ett Good, förstod inte riktigt vad domaren tänkte där hon var värd ett VG o det tyckte även ringsekretaren.Nu fick även Jan-Erik rycka igen med att ställa Fantasi medans jag visade henne på bordet hon fick Ex med en bra kritik, även Fantasia tycket det var äckligt att stå på bordet som nu stod under ett partytält som smattrade av regnet. Daphne CHK 2:a Ex, Ck BT 3:a tjooo vilken tjej jag har hon är så följsam i ringen o showar. Nu var det dags för att göra upp om BIR o BIM …. ZIMBA slog till o blev BIR o BIR-veteran samt DAGENS BÄSTA RÖRELSER (som han har vunnit 2ggr tidigare)

Att det regnade hela dagen vad gjorde det när man åker hem som vinnare!!!!!

140629 Nu i helgen har även Happy o Hilton flyttat till sina nya famljer. Veronica o jag har varit borta på hästtävlingar hela helgen så nu när vi kom hem var det väldigt tyst i huset. Det är alltid lika blandande känlsor när valparna flyttar men dom har allihop kommit till kanon familjer.

140624 Nu har Haidi, Harry o Harley flyttat till sina nya familjer, på fredag flyttar Happy o lördag flyttar Hilton. Happy o Hilton har varit med oss på Ljusterö över midsommar helgen o är nu tillsammans med hela vår flock. Det är full rulle hela dagarna. Till helgen åker Veronica o jag på hästmeeting till Söderhamn under 3 dagar ska bli väldigt roligt, hoppas att det blir bättre väder än vad det var under midsommarhelgen.

140614 Igår var vi iväg till veterinären för besiktning o vacc o chipmärkning och alla valparna vart godkännda. Bilfärden gick väldigt bra ingen som kräktes lite livat var det. Imorgon flyttar Haidi hem till fam Persson där även Snösnos Cindy bor. Idag ska Haidi bada o göras fin. Pixie har tröttnad lite på sina valpar men vad gör det när Molly finns som extra mamma.

140601 Nu börjar man kunna se dom olika individerna, alla är mycket tillgivna o nyfikna med mycket energi o glimten i ögat. Det är full fart på dom ute i trädgåren, älskar att se sig omkring. Idag har dom varit ute hela dagen så nu på kvällen är det väldigt lugnt i valphagen.

140526 Vilken toppen dag vi hade i Österbybruk i lördags i utställningsringen. Uno i juniorklassen 2 Ex Ck o BH 4:a med reserv.cert, Fantasia öppenklass 1:a Ex Ck o BT 2:a Cert därmed Svensk CHAMPION !!!! Daphne i championklassen 2:a Ex Ck o BT3 Det var en varmdag men vi hade tur som hade en skuggig plats att vara på. Tack för alla gratulationer till vårt championat. Idag har valparna blivit avmaskade för 2ggr. Dom har tyckt att det har varit varmt i helgen. Bus i 10 minuter sedan sova 1timme. Dom är för härliga allihop ett toppen temprament på allihop. Deras nya familjer kommer att få en kanom trevlig jappe!

SNÖSNOS FANTASIA IN MY MIND

140520 Tack alla underbara valpköpare för träffen i söndags. Vi grillade korv o fikade i det underbara fina vädret. Vi pratade o skrattade o busade med våra hundar. Jag hade tyvärr inte ork att arrangera något hundrace o lite annat smått gott som jag brukade. Vi tar igen det vid nästa träff. Nu är det full fart på valparna i helgen fick dom komma ut i valphagen o busa det var roligt. Det är en fröjd att bara sitta o titta på dom små liven, helt underbara små varelser. Den lilla valpen som vi kallar Happy är verkligen en lycklig o framåt hane, tar för sig bland sina större syskon. På lördag åker jag med Daphne, Fantasia och Uno på hundutställning till Österbybruk.

140507 Nu har valparna fått sina namn Haide, Harry, Harley, Happy o Hilton. Nu rör det på sig i valplådan o dom har börjat att äta valpfoder o alla äter med god aptit. Avmaskade blev dom i söndags o det smakade äckligt hihi Nu har dom även fått flyttat ut till den stora valphagen i köket på dagarna. Men på natten sover dom i hundrummet tillsammans med mig o mamma Pixie. Till helgen kommer det två familjer som ska hälsa på sina nya familjemedlemmar. På söndag ska Veronica o jag åka iväg på hästhoppning, vi hoppas att det går lika bra som det gjorde förra helgen.

140422 Har uppdaterat valparnas vikt o lagt ut en bild. Valparna äter o sover precis som dom ska Pixie är jätte duktig mamma. Pixie har nu fått följa med på korta promenader o det tycker hon är skönt medans valparna sover gott. Daphne har nu börjat med sitt löp o vi har bestämt oss för att vänta med att para henne till nästa löp.

140413 Igår den 12/4 föddes Pixie o Tenchis valpar 4 hanar o 1 tik, underbara små krabater. Kommer att lägga ut lite bilder under veckan.

140411 GRATTIS C-KULLEN SOM FYLLER 5 ÅR!! Cindy, Chaplin, Ludde o Keso

140409 BOKA SÖNDAG DEN 18 MAJ DÅ HAR VI VALPTRÄFF HJÄRLIGT VÄLKOMNA ALLA SNÖSNOSAR!!!

140405 I dag har vi varit på Årsmöte i Japanska spetsklubben, det delades ut Top Dog 2013. Zimba BÄSTA veteranhane, Uno 4:e bäste hanvalp, Gucci 3:e bästa tikvalp hur nöjd kan man bara vara.

140404GRATTIS A-KULLEN SOM FYLLER 7 ÅR IDAG!!! Igår började Rallylydnadskursen, ett blandat härligt gäng. Det ska bli väldigt spännande o se om Zimba o jag klarar av detta.

140329 Nu är det bara 2 veckor kvar för Pixie hon har en rund o go mage. Imorgon flyttar vi in i hundrummet så att hon får göra sig hemmastadigad. Daphne vill inte komma igång med sitt löp som jag hade trott, så vi får väl se om vi gör någon parning nu eller vi väntar till hösten. Vi har som sagt bokat en resa till Kreta med familjen i augusti. Funderar o funderar hur jag ska göra med Västerås utställningen måste bestämma mig tills imorgon. På torsdag börjar jag o Zimba på vår Rallylydnadskurs ska bli väldigt spännande. Hade även tänkt att jag skulle hinna med en kurs i Agility med Daphne men det är svårt att hinna med. Vi hade fått plats på vår hundklubb men det var feldag…. den dagen jag kör Veronica o Diva till hoppträningen. Underbart nu när våren har kommit hundarna är ute hela dagarna då Jan-Erik jobbar kväll dessa veckor.

140315 Nu är jag nästa 100% säker att Pixie är dräktig med Moalitz Tokul Tenchi ska bli så spännande o se vad det blir, läängtar tills valparna kommer. Kommer att lägga ut lite bilder inom kort.

140310 I helgen har vi varit på 2 dagars utställning i Strängnäs. Det var sååå roligt att träffa alla vänner igen. Vi hade med oss Uno, Daphne o Fantasia Först ut var Uno som blev 3:a med Ex i Juniorklassen, Fantasia blev 1:a o Ex i öppenklassen men domaren höll på CK för att han tyckte hon var gul i pälsen, skaffa bättre glasögon säger jag, usch vad besviken jag var. Daphne hade inte varit med på länge hon var så glad sprang o hoppade(som hon visserligen brukar göra) men hon hade lite svårt med att stå stilla.hihi Hon blev 3:a med Ex i championklassen o placerades som 3 i bästa tik. Mycket nöjd med mina hundar men som sagt besviken på domaren. Men men det är en bedömnings sport så att det är bara att kavla upp ärmarna o tänka framåt. Jan-Erik o jag kom hem kl 17 med 3 trötta hundar. Nästa dag hade vi med oss Uno, Daphne, Fantasia o Gucci, först ut var Uno i Juniorklassen där han ytterligare idag placerade sig som nr3 med Ex. Gucci hade inte varit med på väldigt länge så att hon tyckte att det här var jätte läskigt, men vi övade innan vi gick in i ringen o hon skötte sig mycket bra. Domaren tyckte absolut inte om henne det var alla möjliga fel, men domaren dömer o jag vet att Gucci är en underbar liten varelse som kommer att komma långt i utställningsringe. Hon blev inte äns placerad i juniorklassen hon fick ett Good. Fantasia blev idag slagen o blev 2:a Ex o CK denna dag. Daphne 3:a Ex CK i championklassen men oplacerad i bästa tik, TACK Yvonne på Moalitz kennel för hjälpen.

140302 Idag har vi varit på Jappe träff vid Ängsjö som Lotta Johansson-Bräck o jag ordnade via JSK klubben. Det kom 19 st jappar underbart att se alla tillsammans springa lösa u busa. Vi tog en promenad, o när vi kom tillbaka hade Jan-Erik o Stefan fixat med grillningen. Detta kommer att göras om alla var så nöjda.

140205 Nu har Pixie börjat att löpa o hane är bestämt återkommer när jag vet hur det har gått med parningen. Tror att både Daphne o Katya kommer i sina löp snart, skönt om alla löper samtidigt. Nu har jag även anmält till Strängnäs o SSUK som går av stapeln den 8-9 mars. Hoppas att Uno inte har tappat all päls det blir en chansning. Förra veckan var jag o kollade patella på Uno, Pixie, Gucci o Fantasia alla U/A alltid lite nervöst men den här gången gick det strålande.

140121 Sitter o planerar årets hundutställningar, blir nog ganksa bra tror jag! Uno har precis börjat att tappa sin valppäls, hoppas att inte allt åker av då blir det mycket hår…hahah Uppdateringen av valpträffar går igen vidare förstår inte vad jag gör för fel. hmmm Har planerat att anordna en jappeträff söndag den 2 mars kl. 12 vid Ängsjö tillsammans med Lotta. Vi tänkte oss en härlig skogspromenad med korvgrillnig.

140115 HIPP HIPP HURRRA FÖR UNO SOM FYLLER 1 ÅR!

140113 Jag försöker att uppdatera hemsidan med lite av varje med det går inte som jag vill grrrrr…… Förstår inte varför det inte fungerar som jag vill. Hoppas att jag snart kommer på vad jag gör för fel.

140101 GOTT NYTT ÅR !!

Nyheter 2013

131218 Idag var vi iväg till veterinären för att göra ett ultraljud på Daphne, jag blev så osäker o tyvärr stämde det jag befarande att Daphne gick tom. Jätte tråkigt hade verkligen sett framemot små valpar till jul, men det är nu bara att vänta till löpet sätter igång igen. Vi väntar även på att Pixie ska löpa nu i januari o hon ska få sin första kull hoppas vi. Har inte bestämt ännu vilken hane det blir utan suger på den karamellen ett tag till.

131208 I går var vi på Stockholm hundmässa o ställde ut Snösnos Fantasia o Donåsens Urbano”Uno”. Vi var ca 40st jappar som var anmälda först ut var Uno i Juniorklass han sköttes kanon bra då det var första stora klass för honom dom var 4st i klassen o Uno blev 2:a Exc Ck opl BH min lilla plutt har blivit stor, fick många fina kompentarer Uno har växt på sig kommer att bli fantastikt kul att följa hans utveckling. Fantasia blev i Öpkl opl. Exc hon var så duktig ringen alltid lika kul att ställa henne hon påmnniner mycket om din pappa Zimba i ringen. Mycket fin kritik av domaren men jag tror att han tyckte att hon var för liten i jämförelese mot dom andra. Nu tar vi ledigt från utsällningar ett tag o hoppas på att Daphne är dräktig.

131120 Idag fick vi ett sorgligt besked från fam Persson om att Snösnos Engla Beautiful Gril har somnat in, Engla hade fått en ful livmodersinflammation som hon tyvärr inte klarade av Enlga blev endast 2år o 10 månader. Det är en stor sorg o vi tänker på familjen.

131109 Försöker att uppdatera 2013 !!! Vi får se hur långt jag hinner, ska snart iväg till stallet o ta in samt fodra alla 25 hästar/ponnyisar tillsammans med Veronica.

131028Snart har hela 2013 gått o jag har inte orkat att uppdaterat hemsidan pgr av sjukdom i familjen samt att vi har sålt vårt företag. Det har hänt lite under året vi har köpt in en ny blivande avleshane från Donåsens kennel i Norge som heter Donåsen´s Don Urbano D`la Ice som vi kallar ”Uno”. Vi har varit på en del hundutställningar under året, kommer att uppdatera reslutaten. Idag har vi varit iväg o Parat Snösnos Daphne med Snösnos Busiga Baloo så vi håller nu tummarna att det kommer små vita valpar till nyår.

Nyheter 2012

121109 GRATTIS F-kullen på er 1 årsdag!!!! Idag flytter Gina till sitt nya hem i Piteå, tänk att det redan har gått 8 veckor. Det är så mycket bus i dessa små valpar. Vi är så stolta o glada över dessa fina valpar dom har ett fantastiskt härligt temprament. Ska bli kul att få följa dom i livet.

121106 Idag har valparna varit hos vetrinären och blivit kollade alla var i toppskick! Nu har vi fått första vacc och chipade aj vad det gjorde ont. Det är var nog första valpkullen som inte blev åksjuka. Deras namn blev: Snösnos Gucci Ooh-La-La -Love, Snösnos Gibson Sleeping In My Car och Snösnos Gina She´s Got The Look. Snösnos Gucci kommer att bli kvar men bo hemma hos äldsta dottern.

121105 Idag är valparna 8 veckor jösses vad tiden går fort imorgon ska vi åka till vetrinäner för kontroll o vac. och chipning. Alltid lika spännande hur det går och hur valparna klara bilresan. Ute i regn är läskigt ha ha synd att jag inte hade kameran med mig. Till helgen flyttar valparna o vi får tyst i huset.

121024 GRATTIS D-kullen som har fyllt 3 år i söndags. I lördags hade vi besöka av valpköpare som var och hälsade på sin efter längtade lilla tikvalp. Tusen tack för att ni tog er tid att komma ända från Piteå för att hälsa på. Snösnos Gina (Ella) kommer att få det toppen hos er. Valparna har idag blivit avmaskade o klo klippta. I måndags hade vi besök av Lotta o Stefan som är ägare till Pappa Turbo, även Turbos uppfödare Mikaela var här på besök. Det är full rulle på dom små springer och busar som aldrig förr. Man får akta tårna… skor o mattor är roligt att flytta på.

121014 Här är det full rulle i valplådan. Förra veckan kom Snösnos Bianca (Zoey), Baloo och Fantasia på besök. I fredags åkte jag med Baloo, Zoey o Fantasia tillsammans med Åsa o Filippa och Isadora till Sundsvall. Vi bodde som vanligt på Sidsjö Hotell alltid lika mysigt. Lördag morgon åkte vi mot utställnings hallen vi hade gott om tid. Han prata med många goa jappe vänner. Först ut var Baloo i öppenklassen dom var 9st hanar Baloo placerade sig som 4:a med Exc. Zoey Öpk 2:a Exc, Fantasia Jukl 1:a VG och Filippa 2;a VG sedan hade jag även en uppfödare grupp HP 2:a jätte fin kritik fick jag för min grupp. Efter en härligt o rolig dag for vi hem glad och nöjda alltid lika trevligt. Nu ser vi fram emot nästa utställning som kommer att gå mot Norge i slutet av November. Då får vi hoppas att små flickorna har fått tillbaka lite päls.

120924 Idag har valparna blivit 14 dagar, dom växer så det knakar. Pojken öppnade en ögat i lördags idag har den ena tiken öppnat ena ögat. När vi har kommit tillbaka från vår lilla mini semester har säkert alla öppnat sina ögon. Daphne är en mycket duktig mamma. Mormor Katya är mycket nyfiken o vill komma in i valp rummet men hon får snällt vänta ett par veckor till.

120916 Nu har valparna blivit 6 dagar o Daphne har kommit in i mamma rollen. Det är lite livat i valpkorgen, det är så underbart att ligga och titta på dom små underverken. Har lagt ut några bilder. I helgen som varit har Jan-Erik o jag varit och hjälpt till på JSK-inoff hundutställning i Strängnäs. Snösnos Fenja (Filippa) kom 2:a i Junkl med HP.

120910 Idag under eftermiddagen har Daphne o Turbos valpar kommit det blev 1 hane o 2 tikar. Nu sover mor och barn i valplådan efter en kämpig förlossning. Daphne var fantastikt duktig min lilla baby har blivit mamma. Åter kommer med bilder om några dagar.

120909 GRATTIS B-kullen som fyller 4 år idag!!!! Här hemma går vi o väntar på att Daphne ska få sina små valpar. Tror inte att det är så många dagar kvar kanske redan i natt :)Valp rummet är nu iordning så i natt flyttar jag o Daphne in. Har anmält till hund utställningen i Sundsvall ska bli roligt att komma iväg med bästa kompisen Åsa.

120824 Idag kom Daphne´s bekräftelsen på Sv Championat. Kan berätta att det växer ordentligt i hennes mage. Ska bli väldigt spännande.

120813 Nu har vi flyttat hem igen från landet o börjat så småning om komma tillbaka till verkligheten. Daphne är parad o vi hoppas nu att hon är dräktig, hon har lugnat ner sig o sover mycket. Vi avslutade vår semester med utställning i Askersund, vi sov hos Åsa & Sam i Motala som har Snösnos Fenja ”Filippa” samt Isadora o Dagny. Åsa o jag samt Pixie, Zoey, Filippa och Isadora åkte till Askersund på lördagens morgon. Först ut var Pixie o Filippa som gick i Juniorklassen Pixie 1:a Exc CK, Filippa 3:a exc sedan var det Zoey o Isadora i öppenklassen Zoey 2;a exc ck, Isadora 3:a exc. Åsa fick hjälpa mig i bästa tik klassen ingen av mina tikar blev placerade men Pixie fick R-cert. Glad o nöjda åkte vi sedan hem till gubbarna som startade grillen när vi kom hem.

120708 Förra fredagen åkte Jan-Erik o jag ner till Borås med Zimba, Daphne o Fantasia vi bodde tillsammans med Åsa & Sam i deras husvagn samt deras hundar Snösnos Fenja ”Filippa” Isadora o Dagny. Vi hann få allt på plats innan det började att regna o det regnade, gubbarna fixade med husvagnen o Åsa o jag ordnade med utställnigstältet så att det stod på plats dagen innan. Lördagen började med strålande väder japparna skulle börja först ut var såklart valparna, Fantasia 2:a HP, Filippa 3:a Hp valparna skötes sig kanon, Zimba blev CHK 2:a Exc CK BH2, Daphne Ökl 4 ck kanon kritiker på alla tre. Eftersom vi bodde i anslutning till utställningen gick vi hem med hundarna o firade med champange o jordgubbar innan vi gick tillbaka till finale rignen för att heja på våra vänner. En fantastiks trevlig dag hade vi. Söndag morgon vaknade vi med att det regnet bara öste ner… inte kul jag var inte på humör för att packa ihop o gå till utställnigsplatsen. Tack o lov slutade det precis att regna när vi skulle dra iväg till utställnignsringarna. När det var valparnas tur regnade det som bara den. Fantasia Vkl 6-9 mån 1:a Hp samt BIR-valp Filippa 3:a Hp, Zimba BH1, BIR Snösnos Daphne Öpk 1:a Ck, Chk 4:a CERT O SVENSK CHAMPION JIIPIIII sedan var det bara att vänta till finalerna skulle börja tänk att jag hade både valp o vuxen BIR, Fantasia blev BIS 2:a JAAAAAA vilken kanon pärla Zimba blev oplacerad i finalen men vad gör det ZIMBA slutar på top med att bli BIR om 2 veckor fyller han 8år. Jag som tänkte stanna hemma denna trisa regniga dag vilketn tur att jag bestämde mig för att fullfölja……………… Nu tar vi semester o återkommer i augusti med utställningar.

120707 oj oj nu var det länge sedan jag uppdaterade. Detta har hänt under tiden vi har varit på ett par utställningar: SKK Vallentuna åkte jag själv med Zimba, Dahpne o Fantasia en fin dag men blåsig först ut var Fantasia i valp klass (3st) BIR-valp, Daphne ÖPk 3 EXC Zimba BH 2:a jag struntade i att vänta till final med Fantasia. Jag åkte i stället o hejade på Veronica som var på hopptävlingar med Ranger. SKK Österbybruk fick jag med mig Jan-Erik o vi hade en härlig dag resultat mässigt blev det samma som dagen innan. Den har gången stannade vi till finalen med Fantasia, det var jätte läskigt och vi var inne o tränade i finalringen. Den 6 Juni hade vi sista häst hopptävlingar med vår C-ponny Ranger, Veronica o Ranger hade en lyckad dag med en 2:a placering o 5:e placering. 18 juni kom D-ponnyn Diva hem en underbart söt o harmonisk ponny.

120521 Vi hade en trevlig helg men blåsigt o kallt ett perfekt väder för hundarna. I valpklass hade vi från snösnos kennel Filipa o Fantasia Filipa 1:a HP BIRvalp, Fantasia 2:a HP, Molle ÖPK VG 2:a, Zimba BH 2:a Champion of Champion, Bästa Rörelser för 2:a året i rad. Pixie JKL VG 3:e (utanpäls haha) Daphne ÖPL VG opl (utanpäls) både Pixie o Daphne fick väldigt fina kritiker väntar bara på att dom skall komma i päls.

Snösnos Fenja Forever In My Mind ”Filipa!

JSK Specialen 2012 Backemo

120520 Här kommer resulten efter Sundsvalls helgen: Baloo Exc båda dagarna, Pixie VG båda dagarna med kanon kretik ska bli spännande o se i framtiden. Dapghne EXC båda dagarna med ett CK på SSUK trots helt urfälld. Fantasia Valp klass 4-6mån 2:a HP, Filipa 3:a båda valparna sköte sig exemplariskt. Tack alla som kom på vår valpträff alltid lika roligt att träffas. Tror vi var ca 15 hundar oj vad kul dom hade allihop sprang o busade över ängen. Bilder kommer senare.

120413 Idag åker jag till Sundsvall på hundutställning det är SKK under lördagen o SSUK på söndagen. Jag har med mig Snösnos gänet Daphne, Fantasia o Baloo samt men inte minst Donåsens Pixie. Åker tillsammans med bästa Åsa som har med sig, Noidens Isadora o Snösnos Filipa ååå vad roligt vi ska ha. Har inga stora förväntningar denna gång då både Daphne o Pixe är helt urfällda. Baloo kan det gå hur som helst med, Fantasia är på sin första stora hundutställning.

120411 GRATTIS C-KULLEN SOM FYLLER 3 ÅR!

120405 Glad Påsk önskar vi alla vänner o valp köpare!

120404 GRATTIS A-KULLEN SOM FYLLER 5 ÅR!!! Jösses vad tiden går fort, Snösnos Alma the Princess har blivit mamma till 2st tikar o stolt fader är Noidens White Zimba of Hana efter påsk ska vi åka o hälsa på. Nu är det snart påsk med lite ledighet vi åker till sommarstugan några dagar. Hoppas att ni alla goa valpköpare får en riktigt skön o mysig påskhelg.

120329 Nu har vi bestämt datum för valp träffen boka lördag den 5 maj. vi träffas vid Hällkana o grillar korv o busar med våra hundar. Alltid lika roligt att få träffa er alla. Idag har Engla operats o jag ska snart åka o hämta henne tillsammans med hennes ägare Jasmine. Nu får vi hoppas att allt går bra som vetrinären har lovat. Går o funderar på vilka hundar som ska följa med till JSK Ras-specilen i Maj. På söndag den 1 april är det Årsmöte med Japanska spetsklubben o själv klart är vi med. I måndags började Pixie o min unghundkurs det var jätte roligt, Pixie tyckte det var många konstiga typer där haha… det var några år sedan jag gick en kurs är hur kul som helst. Tyvärr har jag lite tid att hinna med att träna men men.

120318 I Torsdags kom Fantasia hem till oss hon är så mysig. Fredag eftermiddag kom bästa vännen Åsa o Filippa så roligt att träffas, Fantasia o Filippa busade med stora syster Pixie. Pixie åkte ner i badet först, hoppsan här rycker visst valp pälsen Åsa o jag såg ut som snögubbar haha. Fantasia tyckte det var äckligt att bada samt bli fönad. Men det är bara att lära sig hårt att komma hem till gamla matte. Lördag morgon vaknade Åsa tidigt pgr av vår katt stod utanför o skrek haha så det kan bli. Ganksa skönt vi kunde ta det lugnt på morgonen åkte iväg kl.9 vi hade ca 60 hundar före oss i ringen. Väl framme hittade vi en bra plats, efter en liten stund kom Fam Prenke med Figaro nu var F-kullen samlad ååå dom är såååå fantastiska allihop. LÅÅÅÅÅÅÅng väntan blev det tillslut blev det Figaros tur med matte Fanny som gjorde premiär i utsällningsringen, (dom var kanon duktiga)Figaro blev 1:a HP o BIM, nästa på tur var Fantasia o Filippa som sköte sig exemplariskt, Fantasia såg ut som om hon inte hade gjort annat. hahaha Filippa 2;a Hp, Fantasia 1;a Hp BIR-valp samt BIG 2;a JAAAAA vilken lycka. Pixie gick i juniorklass 1:a Hp BIR samt BIG 3:a JAAAAAA vilken helg. Fantaisas matte kom o hämtade hem en trött tjej. Nu ser jag fram emot nästa utställningshelg som blir i April till Sundsvall naturligtvis tillsammans med Åsa.

120310 Idag har vi lånat hem Fantasia som ska lära känna oss igen, hon bor hos foderförldrar i Upplands-Väsby hon har blivit så fin. Jag blev riktigt chockad över hon bra hon har växt till sig. Tyvärr hann jag bara träffa henne 1timme, Veroinca ringde mig o berättatade att hon hade ridit omkull med Ranger (hennes ponny) blev att åka in till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Bruten fotled o gips i 4veckor, jätte tråkgit tur i alla fall att Ranger inte skadade sig.

120302 Hej! Nu var det så länge sedan jag uppdaterat hemsidan. Usch på mig………….. Alla valparna från F-kullen har naturligtvis flyttat hemifrån o det går så bra i deras nya hem. Vi har placerat ut Fantasia på foder till en familj i Upplands-Väsby.Planeringen för säsongens utställning är i fullgång. Närmast nu kommer en inoff. utställning där vi kommer att ställa Fantasia samt Pixie. Dessutom kommer Filippa o Figaro ska bli himla spännande o se alla igen.

Nyheter 2011

111205 Idag har valparna fått köttfärs det mumsigt, nu är det full aktivitet i valplådan snart dax att flytta till den större valphagen. I lördags blev dom avmaskade. På lördag ska vi till Stora hund 2011, jag har med mig Zimba o Daphne som båda tyvärr har börjat att tappa sin fina päls. Men vi är nog inte ensama om att hundarna tappar sin päls just nu. Kul ska det bli ialla fall. Stora Stockholm är något speciellt kom o hälsa på vi finns i ring C58.

111128 Nu har snösnosarna Daphne o Baloo varit med mig till Norge på utställning. Vi åkte med bästa kompisen Åsa o hennes 2 tikar. Det var 50st anmälda jappar till Norsk Vinnar-11 utställning. Baloo först ut i ÖPKL han fick Exc men blev oplacerad av 7st. Baloo blir bara säkrare o säkarare i ringen det är så kul att ställa honom. Daphne gick i ÖPKL för första gången (hon har blivit stor flicka nu) dom var 11st hon placerade sig som 4:a kanon duktigt domaren tyckte hon var en rikgit ”showgirl”. Hemma inatt kl. 23 lång resa hem i mörkret, idag är vi lite slitna o behöver vila. Valparna har öppnat ögonen o börjar nu resa på sig så att det rörs sir ordentligt i valplådan.

111116 Valparna växer så det knakar, har idag tagit lite kort på valparna lägger ut dessa bilder imorgon hoppas jag. Vi har även fått lite tillökning med 2st Zimba barn (Mimmi o Mella) som ska bo hos oss medans deras matte är på semester. Mysigt!!!

111111 Nu sover Bianca o jag i hundrummet, Bianca vill ha sällskap hela tiden. Tur att hundrummet även är mitt kontor.

111109 Ikväll har Bianca fått sina valpar 1 hane o 2 tikar. Fort gick det jag han knappt hem, hon var super duktig.

111030Idag har Bianca (Zoey) kommit hem med en rund o go mage, nu väntar vi med spänning vad som komma skall!!!

111011 Tjoo vilken kanon helg jag o Åsa har haft i Sundsvall. Åsa o jag åkte i fredags till Sundsvall med 2 hundar var. Jag hade med mig Baloo o Daphne. Resan upp gick av bara farten hahaha mycket prat var det. Vi bodde på Sidsjö Hotell vi fick ett litet rum med det gick alldeles utmärkt med hundarna. Tyvärr efter att vi hade ätit fick jag jätte ont i magen (magkataren spökade) tur att Åsa hade med sig en liten bra tablett. Upp o iväg till utställningsplatsen vi var taggade båda två vi hade pratat om i bilen om att 2 Cert borde vi kunde ha med oss hem. På utställningsplatsen möte vi Mon (Donåsens kennel) hm hon hade en väldigt fin hane med sig…. Först ut var Baloo 1 ÖKL ck BH 4:a, KANON duktigt han har lärt sig så mycket det här året. Det är sååå roligt att ställa honom. Grattis Mon till Neros Cert. Nu var det dags för Daphne o Isadora (Åsa´s ) idag blev det Daphne Ukl 1 ck, o Isadora Ukl 2 ck, championklassen hade Åsa Dagny som blev chkl 1:a ck oj oj oj nu fick vi hyra in Lena Bergqvist som fick visa Isadora. Vi var 5st tikar som skulle bedömas o våra ungtikar fick vara kvar. Resultat: Dagny BT 2:a, Daphne BT3:a CERT JAAAAAA o Isador BT 4:a vilken härlig dag. Vi satt kvar o hejade fram Enfloys kennel som hade BIR o BIR vet. En myket trevlig dag, när vi kom tillbaka till Hotellet tog vi en lång skogs promenad härligt väder. Tyvärr under kvällen blev Åsa magsjuk!!!!! Söndag fick jag åka själv till SSUK i Timrå tog med mig Dagny. Baloo ÖPkl 1:a ck och BH 3:a CERT JAAAAA Daphne Ukl 1:a ck och BT 3:a CERT JAAAAAA vilka kanon resultat jag fick med mig hem med mina SNÖSNOSAR. Nu längtar jag till nästa……

110907 Jaha så har tiden rusat iväg igen! Idag kommer Zoey hem till oss för att paras med Zimba ska bli så roligt, vi har fått äran att få låna Zoey. Vi har hunnit med att vara på några hunduställningar. (se resultat) Pixie växer så det knakar i lördags var hon på sin första utställning gick galant BIR valp o BIS 5:a. Nu har Molle flyttat tillbaka till Kalmar o Tindra har även hon flyttat.

110721 Oj hann inte med att uppdatera efter att vi hade varit på JSK-specialen i Stenungsund vi åkte på semester ut till sommarstugan på Ljusterö. Fredag den 8 juli åkte Jan-Erik o jag o hundarna 6st till JSK-specialen i Stenungsund, resan gick lungt o alla hundar sov i stort sett hela vägen ner. När vi kom fram ös- regnade det. Sam o Åsa hade kommit fram lite tidigare vi skulle campa i deras husvagn. Tack o lov för det så slapp vi sova i tält när det regnade så väldigt. Det blev inte så mycket mingel eftersom det regnade så väldigt. Engla som vi hade med oss kom bra överens med alla hundar. Lördag morgon vaknade vi kl6 o det var tur jösses vad tiden rinner iväg. kl.9 var vi på plats i utställningstältet utställningen skulle börja kl.10 det var skönt att vara i tid då jag hade 5st hundar som skulle ställas idag. Dagens resultat: Engla VKL 6-9 mån 4:e, Delux ”Molle” 1:a Ck CERT BHKL oplac. Zimba CHKL 2:a ck BHKL:2 samt BÄSTA RÖRELSER AV 69st. Dahpne UKL oplac. Tindra CHKL 1 opl alla våra hundar sköte sig helt fantastiskt hela dagen, vi är så glada o nöjda nu ser vi framemot nästa utställning som går i Ransäter nästa helg.

110705 Nu har vi fått tillökning, vi har varit i Norge o hämtat hem en tikvalp hos Donåsens kennel i Norge. Det är en valp efter vår Zimba o Donåsen´s Dona Belle D´la Zorg hon heter Donåsen´s Dona Priscilla D´la Zimba i vi har döpt henne till Pixie. Hon är en pigg o tillgiven liten tik positiv till tusen. Hon påminner en hel del efter sin Zimba, samt sina kusiner Daphne o Molle. Vi hade Jasmine här hemma som var hundvakt så att vi kunde resa utan hundar. Jasmine har köpt Cindy o har Engla på foder, tusen tack Jasmine. Nu i helgen är det Japanska Ras Specielen i Stenungsund som gäller. Jan-Erik o jag åker med Zimba, Tindra, Daphne, Molle, Engla o Pixie. Molly o Katya får åka till Jasmine på semester medans vi är borta. Efter helgen flyttar vi ut till Ljusterö för att ha en härlig semester, där hundarna stor trivs.

110621 Hej nu har det gått en hel månad igen sedan jag har uppdaterat. Vi har varit på 3 hundutställningar, lördagen den 28 maj i Vallentuna åkte vi med ett glatt gäng hundar, tyvärr tyckte inte domaren att Snösnos hundarna var till sin fördel. Vi hade med oss Zimba, Tindra, Daphne, Baloo, Zoey o Cindy men alla fick bra kritiker trots allt. Men vad gör det vi vet ialla fall att vi har värdlens bästa hundar hahahaha. Cindy o handlern Jasmine gjorde debut o dom var super duktiga hoppas att vi kommer att se dom fler gånger i ringen. Söndag den 29 maj åkte vi till Österbybruk en regning o kall dag solen kom fram när vi var klara. Först ut var Baloo som tyckte att idag var det inte lika roligt, medans dagens domare tyckte Baloo var en riktigt snygging, han hade först placerat Baloo som nr 1 men när domaren ytterligare en gång till skulle hälsa o känna på Baloo tyckte Baloo att nu får det räka o skälde på domaren,hahaha så att nu blev vi placerade som nr 2 så kan det gå. Zimba blev bästa hane 3:a, Daphne blev oplacerad, Zoey 2:a i ÖKK och Tindra blev Bästa tik 4:a idag ställde vi för första gången i uppfödarklass och blev 2:a med HP jätte kul. Söndag den 5 juni åkte vi till Norrköping o ställde Zimba som blev bästa han 4:a helt urfälld, Daphne blev oplacerad.

110524 Tack alla för en trevlig valpträff underbart väder hade vi denna gång. Nytt för iår var tipspromenaden som jag tror var uppskattad av alla. Hundrarna fick springa fritt alliop det är så fantastiskt att se alla springa runt omkring o bara busa. Hundracet vanns av Snösnos Amina of snowstar (Wilma) Nu i veckan ska det badas hundar det är utställning i helgen Vallentuna på lördag o Österbybruk under söndagen. (hoppas på bra väder) Vi ska ha vår första uppfödargrupp ska bli väldigt spännande. Bilder kommer senare

110426 Har idag fått den goda nytheten om att Zimba har blivit pappa idag till 2tikar o 2 hanar. Grattis säger vi till Belle o Zimba! Påskhelgen har vi varit på landet o haft det skönt, igår var det hästtävlingar Veronica red en ny D-ponny ”Smokey” ett mycket snyggt ekipage nollade under clear round o i klass2 85cm 0/0 en hedrande 8:e plats av 23 startande. Med tanke på att dom endast har hopptränat ca 5ggr detta ekipage kan nog gå långt. Nu har vi anmält till Österbybruk o Vallentuna i maj det ser vi framemot. Igår kom Molle hem o ska stanna hos oss till på fredag, blev riktigt förvånad över hur bra Zimba o Molle kommer övereens. Det var som sagt ett tag sedan Molle var hemma. Dessutom igår var vi o hälsade på vår lilla Engla som har blivit 3 1/2 månad gammal som hade växt på sig ordentligt med långa skranliga ben hahaha väldigt femenim liten tös som skulle boxas med sina framben.

110419 Uppdatering om söndagens utställning i Västerås, Baloo ÖPKL 1,4, Zimba CHKL 1.1 CK BHKL 2, Daphne JUKL 1,2 CK, BTKL oplacerad, Zoey ÖPKL 1,2 CK BTKL oplacerad. Hundarna var lika duktiga idag som dagen innan. Vi är så nöjda med helgens utställnings resultat o lika roligt att träffa sin hundkompisar. Zoey åkte hem igår och Baloo åker hem ikväll. Nu är det snart påsk o hela kenneln åker till sommarstuga på Ljusterö ska bli så skönt o avkopplande.

110416 Idag har vi varit på hunduställning i Eskilstuna SSUK hundarna sköte sig perfekt. Först ut var det Baloo som gjorde debut i öppenklassen fick en kanon kritik, men slarvade lite med frambenen där av fick han inget CK utan placering 1,2 därefter var det Zimbas i Championklassen han blev idag bästa hanhunds 2:a domaren tyckte att han hade något för stora ögon. Nästa tur var det Daphne som gick i juniorklass o handler Veronica dom sköte sig KANON Daphne fick placering 1.2 utan CK domaren tyckte att hon behövde bli lite rundare, haha sist men inte minst var det Zoeys (Bianca)tur. Hon var jätte duktigt då det även här var hennes debut hon tävlade i öppenklass 1.1 CK YIIIPII i bästa tik 3:a med reserv Cert vilken start. Efter en trevlig dag fick vi även njuta av solen när vi kom hem. Kunde vara ute kratta medans hundarna låg o solade sig. hmmmm det skulle jag med vilja göra. Nu tar vi nya tag tills imorgon när vi ska åka till Västerås. Kanske vi ses där!

110412GRATTIS C-kullen som fyllde 2år igår! Idag står det vacc. för alla hundar på schemat. Imorgon ska vi hämta hem Baloo för ett par dagar hos oss ska bli roligt att lära känna honom lite bättre. Till helgen ska vi hundutställning SSUK Eskilstuna samt SKK Västerås kommer att ha med mig Zimba, Daphne, Baloo samt Zoey kommer att bli kanon spännande. Tur att jag har med mig Veronica som hjälper till att ställa hundarna.

110403 Vi har varit på weekend semester till våra hundvänner i Motala hela familjen samt alla hundar. Det är alltid lika roligt att träffas alla hundarna blir så glada våra 4 o Åsa o Sams 3 hundar. (Molly fick åka på egen semester med äldsta dottern till Ljusterö där mormor o morfar bor.) Zimba får ett helt harem tro att han trivs. Åsa, Vernoica o jag hade egentid nere i Ullared hihihi shopade en del. Imorgon fyller A-kullen 4 år STORT GRATTIS TILL ER!

110322 Oj.oj.oj har varit lite förvirrad när min kära vän Kim ändrade layouten på min sida som jag är jätte nöjd med. Nu kan jag äntligen uppdatera om vad som har hänt. Valparna från D-kullen har flyttat o dom trivs kanon bra i sina nya hem. Snösnos Engla Beautiful Girl har vi bibehållen avelsrätt. Helgen som var har vi varit på inoff. hundutställning i Sollentuna. Vi hade med oss Snösnos Busiga Baloo o Snösnos Bianca på äventyr (var deras första utställning) samt Snösnos Daphne Dancing Queen. Dom sköte sig exemplariskt vi var total 2 hanar o 4 tikar. Baloo bästa hane o BIR, Bianca bästa tik o BIM samt Daphne 4:e plats vilken helg. Tack ännu en gång Baloo o Zoey (Bianca) ägare. Vi har nu varit parat om Tindra så att nu håller vi tummar o tår att vi får några Tindra valpar i mitten av Maj. Vi planerar att ha en valp träff söndag den 22 maj återkommer med plats o tid.

110109 Igår föddes Katya o Filicianos valpar 1 hane och 1 tik, alla mår bra. Katya är så duktig mamma, Molly tycker att hon ska vara med och hjälpa till ha.ha.ha Det blir så lungt och stillsamt hemma när man har valpar. (Ialla fall just nu dom första 2 veckorna) Nu får vi vänta 3-4 veckor till o se om Tindra kommer med några valpar. Idag åkte Zoey (valp från b-kullen) hem hon har varit hos oss under nyårs veckan då matte/husse har varit bortresta.

Nyheter 2010

101221 Då har årets sista hundutställning varit på Älvsjömässan, (StoraHund 2010) vi åkte med Zimba som placerade sig som 4:e bästa hane en lång o roligt dag hade vi. Här hemma går Katya o vankar med rund o go mage, ska bli spännande o se hur många det blir. Nu närmar sig julen med storm steg mycket att förbereda vi ska vara hemma i år. Känns lite konstigt då vi alltid annars är ute i Stockholms skärgård under julen, för Katya skull är vi hemma så att hon har det lugnt o tryggt dom sista veckorna. Önskar alla valpköpare o hundvänner en riktigt God Jul o Gott Nytt År.

101121 Jaha då är Tindra på kärleks semester, det blir inte alltid som man tror med dessa tikar när dom ska löpa. ha.ha.ha Återkommer med hane när jag vet mer om dräktigheten. Här hemma är det full rulle som vanligt, Jonathan ishockey matcher o Veronicas ponny tävlingar med ponny laget har dragit igång idag var vi i Gustavsberg. Nästa helg åker jag till Norge med Åsa ska bli jätte roligt. Undra om man kommer att hinna med att fixa iordning adventsljusen…..

101109 Utställningen i Växjö gick jätte bra, Molle o Charlotte gjorde debut i ringen sköte sig exemplariskt tyvärr fick Molle en 2:a, bättre lycka nästa gång, han ville bara pussa domaren, ha,ha,.ha inte titta på mina tänder. Zimba blev CHK 2 ck, Bth 2:a, Tindra CHK 1,ck o bästa tik 3:a alla sköte dom sig perfekt då vi inte har varit ute på hundutställning så mycket detta år. Katya är nu parad så nu är det bara att hålla tummarna att vi får några valpar efter nyår. Har lagt ut bilder på Katya o Confettei´s Feliciano

101104 Idag står det BAD på schemat för Zimba o Tindra som ska iväg på hundutställning till Växjö i helgen. Vi åker ner imorgon med Nicklas till Kalmar där Molle väntar. Kommer att få en egentid med min son och hans sambo (Charlotte)nu under helgen. Katya har nu åkt till sin lilla kärlek vi får hoppas att det går vägen. Ha en bra helg allihop där ute i landet.

101026 I Söndags var vi på hundutställning i Köping med Daphne. Det var 12 st jappar som var anmälda 4 valpar, 6st juniorer/unghundar samt 2 st öppenklass. Daphne går i junior klass och blev 1:a HP, BIR samt bästa tik 2:a helt fantastiskt. I final ringen var dom 11st och Daphne blev bortplockad som nr 6. Men lika glada var vi ändå. Det blev en lång dag vi åkte hemifrån kl. 6.30 och var inte hemma förren kl. 17 Kul och trevlig hade vi fast att vi frös en del. Nu är det bara att lada om till Växsjö ska bli himla roligt.

101021 STORT GRATTIS TILL D_KULLEN SOM FYLLER 1ÅR IDAG !!

101021 HEJ! Nu var det jätte länge sedan jag uppdaterade vår hemsida. Men vår son blev sjuk strax innan midsommar och all fokus på honom. Nu är det bättre så nu ska jag försöka ta igen lite, vi har som sagt inte parat vår Tindra som planerat utan tar det till nästa löp som bör vara Jan/feb. Däremot kommer vi att para Katya nu under okt/nov ska bli spännande. Vi har inte varit på några utställningar den sista vi var på var Jönköping resultat Daphne BIR-valp 1:a dagen, Zimba BIR andra dagen. På söndag ska vi åke till Köping på JSK inoff.utställning med Daphne för att träna henne hon ser ut som ett ben rangel, ha.ha.ha Vår äldsta son har flyttat till Kalmar så att Växsjö utställningen ska vi åka till med Zimba o Tindra samt Delux (Molle) ska bli kul att komma ut igen och träffa allt trevligt hundfolk.

100517 Har varit på Ljusterö hela helgen, hundarna stor trivs, springa och busa, lyssna på fiskmåsarna som skriker. Daphne och Molle har tagit sitt första dopp, ha,ha,ha skulle ta vågorna. Det är inte klokt vad tiden går fort på fredag är D-kullen 7 månader. Nu är det full planering för sommarens hundutställningar igång. Hoppas nu värmen håller i sig. Det är mycket som händer här hemma nu under dom närmaste veckorna. Tvillingarna fyller år på fredag 12 år (vart tog dom åren vägen) då är det kalas samt att dom åker på klassresa på söndag. Då får vi några dagar som vi kan planera skolavslutning och student. Dessutom är det några hundutställningar dess emellan, ha,ha

100503 Lördags morse åkte vi hemifrån kl. 7.30 med alla hundarna och vi hade packat släpet med Husse produkter som vi skull sälja på utställnings platsen, vi hade dessutom sponsrat utställningen med Husse foder. När vi kom fram blåste det och regnet hängde i luften. Daphne skällde som vanligt på dom andra hundarna som hon tycker ser konstiga ut. Väl inne i ringen sköte dom sig utmärkt. Resultat från helgens utställning Daphne tikvalp 1 HP o BIM Molle hanvalp 2:a HP. Efter en lång dag ute på utställningsplatsen kom vi hem kl.18 alldeles urblåsta allihop ha,ha,ha

100429 Idag ska det badas med Daphne och Molle för vi ska på utsällning på lördag i Strängnäs. Hoppas bara att det blir sol eftersom det är utomhus.

100419 Då har vi haft årets valpträff och vi var 9 valpar från A – D kullen, Tack alla ni som kom ni är fantastiska i allihop med era hundar. Vi är så glada över att just ni är våra valpköpare, kul att se hur alla valpar har vuxit i blivit stora. GRATTIS Chaplin som vann vårt hund race. Tindra väntar på revans nästa år….. kort kommer snart under valpträff sidan. Söndagen tillbringade vi på hästhoppnings banan med Veronica och ponnyn Sannie, vi var iväg på vår första hopptävling, både häst och ryttare sköte sig perfekt för att vara första gången. Sannie gick in i transporten precis som hon inte hade gjort annat och Veronica var mycket proffsig. Dom gick runt banan med 2 vägringar målet var att gå runt banan och det gjorde dom jätte bra. Vi har har Zoei här på besök och flocken accepterar henne kanon hon är en i mängden.

Snösnos Cesar Hearts on fire har varit på utställning i Övik och fick HP & BIR kanon grattis från oss alla!!

100413 YEEESSSSS Vår fantastiska underbara ZIMBA blev Årets hane 2009 och ÅRETS JAPANSKA SPETS 2009 !!!!!!

100407 Valpträff kommer att äga rum lördag den 17 april 2010 vid Hällkana frilufsområde kl. 13 ligger bara 5 minuter ifrån där vi bor. Vi grillar korv och leker med våra hundar. Ring eller maila så att vi vet hur många som kommer. Hjärtligt välkomna!

100404 Idag har vi varit på hundutställning ”Lilla Hund” Zimba blev bästa hane och BIR, Molly blev 2:a bästa tik, en kanon trevlig dag. Det var roligt att se Molly på utställningsplatsen igen, eftersom hon har haft valpar det senaste året. Hon showade i ringen och tyckte det var jätte kul. Hon var hur duktig som helst, Zimba lika säker som vanligt. Domaren var jätte trevlig och skämtade och skrattde glatt med alla utställare. Det är ju nytt det här med att vi ska mäta alla våra hundar så att det tog lite tid och domaren glömde bort sig ett antal gånger för mätningen skull. Så att då var det bara att lyfta upp hunden till bordet igen.ha,ha,ha

100328 Igår var Daphne o Delux på sin första hundutställning i Sollentuna, dom sköte sig helt perfekt. Delux BIM o Daphne BIR o BIG3 inte illa för att vara första gången. Nu ser vi framemot nästa utställning med valparna.

100321 Idag blir D-kullen 5 månader, Grattis!. FYYY här snöar det idag trodde att våren var på väg, satt och planderade nästa valpträff som kommer att bli lördag den 17 april. Tyvärr så ser det ut som om att Tindra går tom, vilket vi tycker är väldigt tråkigt. Men det är bara att vänta till nästa löp. Nästa helg ska vi på utställning med Daphne och Molle (Delux) ska bli jätte kul och se hur dom tycker att det är ha,ha,,ha

100208 Oj, vad tider går undan. Vi har parat Snösnons Alice (Tindra) med Zimba så att nu håller vi tummarna att det blir små puppisar i mitten av mars. Snösnos Delux har flyttat hem till vår son samt att vi har bestämt att Snösnos Daphne blir kvar hos oss. (Kort kommer inom kort) Vi har haft besök av Snösnos Bianca (Zoey) då hennes familj var på semester. Hon har blivit så lik sim mor Molly och syster Tindra jag hade svårt att se skillnad på dom.

Nyheter 2009

091230 Gott nytt år vill vi önska alla vänner och valpköpare, 3 av valparna har flyttat till sina nya hem, kvar är just nu Daphne och Delux riktiga bustroll. Vi var ute i stockholms skärgård (Ljusterö) under julhelgen helt fantastiskt väder mycket snö både barn och hundar busade för fullt. Imorgon får vi besök av Åsa o Sam och deras 3 vuxna hundar o en liten valp så att huset på Hästhovsvägen blir fullt. Utsällnings året har varit helt fantastiskt många fina BIR o BIG samt BIS placeringar har vi fått varit med om. 2 underbara kullar har vi haft med Molly o Zimba samt Katya o Silver. Vi ser fram emot en ny valpkull till våren mellan Zimba o Tindra. Dessutom kommer vi att ha valpträff med alla kullar det är så roligt att träffa er valpköpare. Bild från Stora Hund 2009


BIR Noidens White Zimba of Hana & BIM Confetties Prima Donna

091217Nu har valparna blivit 8 veckor och fått sina namn: Daphne Dancing Queen, Dumlekola Rock´n Roll, Dai-Kirara, Douglas the Hard Rocker och Delux the Hipstar, idag har valparna varit ute och hoppat i snön, en del av dom körde ner hela nosen i snön ha,ha,ha såg himla roligt ut. På tisdag flyttar 3st av valparna hemifrån, snyft alltid lika jobbigt men jag vet att dom kommer till fantastikt fina familjer.

091213 JAAAA vi gjorde det….. Zimba BIR stora hund 2009 2:a året rad och Tindra Cert o Champion och Bästa tik 2:a Idag är vi alla trötta efter en långdag på utställningsplatsen Älvsjö igår. Åkte hemifrån kl.7 och kom hem kl.18.30 När vi kom hem var det att öppna champanie korken tillsammans med Sam o Åsa. Idag var det bara upp tidigt igen Veronica hade hästtävlingar i hoppning gick kanon med den lilla B-ponnyn Sannie, rosett även denna dag och snart är det dax att åka och titta på lucia till häst.

ZIMBA BIR Stora hund 2009 och TINDRA Cert o Champion

091207 Ett stort jätta TACK till Sara, Amanda, Katarina o Hanna för att ni hjälpte oss med att vara hundvakt när vi var på vår årliga julkryssning med hela familjen. Vi hade en jätte trevlig resa med god mat och avkoppling.

091205Har äntligen vägt valparna samt försökt att ta bilder på valparna det var inte lätt, så att jag får göra ett nytt försök imorgon. Idag fick valparna syn på den svarta katten HAN var rolig att jaga ha.ha.ha

091202Idag blir dom 6 veckor gamla och det är dax för andra avsmaksningen, dom växer så det knakar, busar och far runt hur mysiga som helst. Igår fick två av valparna bada… ja dom hade ju skitat ner sig om man säger så…..Det finns fortfarande 2 hanvalpar kvar.

091117Nu har valparna börjat att äta mat och det tycker dom är mums, mums. Titta under D-kullens bilder, ha,ha,ha Tiden går så himla fort valparna blir 4 veckor imorgon.

091107: Nu rör det på sig riktigt ordentligt i valplådan, alla har nu öppnat ögonen. Har idag lycktas att lägga in några bilder på valparna. Idag har det varit en riktig höstdag Jan-Erik och jag har varit och slängt massa skräp, känns jätte skönt. Ska börja att göra iordning för den stora valphagen snart är det dax att flytta ut från vårt sovrum. Imorgon ska vi och jobba med Husse på en valputställning i Enköping.

091104: Idag har några av valparna öppnat ögonen, dom är sååå mysiga man kan sitta i timmar och bara studera och pussa på dom. Det finns fortfarande 2 osålda hanvalpar.

091101:

ZIMBA BIR i Växjö och TINDRA 3:e bästa tik

Tack Maggan för trevligt resesällskap samt tack Maud o Tommy för att vi fick övernatta hos er det var guld värt!.

091027: Idag är D-kullen en vecka gamla. Dom bara äter och sover precis som små barn. Här hemma är det full rulle på fredag bär det iväg till Oskarshamn närmare bestämt hem till Maud och Tommy för att övernatta tillsammans med Maggan. För att på lördag morgon åka till växjö på hundutställning. Jag har med mig Zimba och Tindra. Imorgon blir det bad…hi,hi

091024: Full rulle i valplådan och Katya är en duktig mamma, (lite klumpig tycker jag när hon ska krypa ner i valplådan, lägger säg gärna på dom…ha,ha hon tycker att dom ska flytta på sig. Så att hon får den bästa platsen.) Molly vill gärna komma o titta på dom små, hon blir väldigt sur på Katya när hon går därifrån. Idag har Jan-Erik o jag varit på Husse´s näringslära, så att nu är vi trötta efter all information. Imorgon är det JSK inoff. hunduställning i Köping så att Jan-Erik ska åka tidigt, själv ska man vara hemma och ta hand om hundar och barn. Köra Jonathan till ishockey matchen kl.11 samling kl.10 för att sedan åka till stallet och vara i kiosken med Veronica. puh ingen sov morgon här inte….. Uppdaterat valp sidan med vikter.

091022: Nu har Katyas valpar kommit det blev 2 tikar och 3 hanar allt gick jätte bra.

091018: Förskräckligt vad tiden rusar iväg… Fredag den 2 oktober åkte jag iväg tillsammans med Åsa Polfalk till Sundsvall på 2dagars utställning. Lördagden var det SKK utställning och vi var 24st jappar. Zimba först ut blev 4:e bästa hanhund. Snösnos Alice-Wonder (Tindra) 1:a öpl och 2:a bästa tik och CERT YEEEESSSS dagen var räddad. Tindra bästa placering idag utav mina hundar. Åsas hundar Noidens Vit som en snö (Dagny) 3chkl, Noidens Pikachu(Edith) BIM Vet HURRA! Efter en lång dag på utställningen åkte vi hem till hotellet. Somnade redan kl 22 helt slut (tur Åsa att vi är lika trötta båda två…hi.hi.hi) Upp tidigt på söndagen för att åka till SSUK i Timrå ytterligare några mil.Här var det 22 anmälda Jappar. Först ut Zimba och här blev resultat annorlunda Zimba Bästa Hane och BIR, Tindra 1:a öpl och 3:e Bästa tik och CERT YEESSSSS två Cert på 2 dagar helt fantastiskt. Åsa hundar Dagny 3:e chkl, Edit BIM vet. HURRA! Sedan var det en låååång väntan på BIS finalen. I BIS finalen var vi 12-15 hundar och ZIMBA slår till igen BIS 3:a YEEESSSSSS vilken helg. 2 CERT och BIR o BIS3 på mina två hundar det kallar jag KANON. TACK Åsa för en jätte trevlig helg. Nu går vi här hemma och väntar på att Katya ska valpa vilken dag som helst.

091004: Zimba BIR o Best In Show 3:a, Ssuk Sundsvall samt Tindra 2 x CERT

090926: Oj nu var det länge sedan vi uppdaterade. Den 9 september fyllde B-kullen 1 år GRATTIS, vi hade valpträff söndag den 13 sep vid Hällkana frilufsområde vi grillade korv och pratade medans Baloo, Zoie och Nelli sprang omkring. Zoie älskade att bada så att hon passade på att ta sig ett dopp. Medans Baloo tycker att det är äckligt fast han kunde ju inte vara sämre han så att han tog sig lite dopp med tassarna han med till matte och husses förvåning..ha,ha,ha (Bilder kommer senare) Vi är nu nästan helt säkra på att Katya dräktig, vi längtar sååå och håller nu tummar och tår att det kommer små valpar. Nu i helgen har vi tagit en liten paus och åkt ut till vårt sommarhus. Det är ju dax för att plocka ihop inför vintern och båtarna ska upp. Nästa gång vi kommer blir till jul.

090825:Uppdatering från Juli månad: Vi har haft semester under hela juli månad, barnen och hundarna har haft 5veckors semester i stockholms skärgård, (Ljusterö)Vi har haft fantastikt fint väder mycket bad och sol, fast våra hundar tycker inte om att bada. Men det är vi väldigt glada över annars hade vi haft blöta hundar hela dagarna. Under semestern har vi även varit och hälsat på Chaplin från C-kullen, jätte trevligt och han blev så glad när vi kom. Vi har varit och parat vår Katya med Vitagårdens Silver, så nu är det bara att vänta och se om det kommer några små valpar i oktober.

090814 Zimba BIR i Norrköping , Hurra, Hurra

Grattis Monami och Yvonne till BIM

090810: Zimba blev BIR och Big 3 i Askersund 090808!


Första dagen efter 4 veckor semester, känns lite jobbigt att komma tillbaka. I Lördags var vi i Askersund på utställning och det gick kanon bra för Zimba. Jag är fortfarande mållös över hur bra det gick. Men visst är man super stolt över att få uppleva detta….

090629: Zimba BIR o Best In Show, Ssuk Borås 2009-06-28

090609: Idag har vi varit iväg med valparna och för besiktning samt vacc och chipmärkning. Usch och fy vad hemskt det var att åka bil alla fyra blev åksjuka, det var bara för Veronica o mig att sanera innan vi gick in till veterinären. Hi.hi,hi tur är att vi har en sådan snäll veterinär i lugn och harmonisk miljö. Alla klarade av sin besiktning med pravur. Killarna skrek förstås lite extra. På väg hem var dom lika åksjuka så att då fick allihop hoppa ner i badkaret. Nu på kvällen är dom jätte trötta och bara sover. Den här vecka har vi både student firande och skolavslutning för Jonathan o Veronica inte klokt att sommarlovet redan är här. VAR ÄR VÄRMEN??? Dagny och Edit som är här på semester har tagit över Jonathans rum, sover i hans säng hela nätterna Ha.ha.ha blir inte kul för Åsa o Sam när dom kommer tillbaka. Jonathan tycker att det är mysigt att ha hundarna i sängen eftersom våra egna alltid sover inne hos mig och Jan-Erik.

090604: Nu får man känna på hur det är och ha en stor kennel vi har nämligen Åsa Polfalks tikar hemma då hon och Sam är på semester i England. Så att nu har vi 6st vuxna och hundar samt dom busiga valparna. Katterna tycker inte det är roligt, valparna attackerar den ena katten fullständigt hänger på honom och han är så dum att han inte säger till, medans honan går man inte nära. hi.hi Nu är det inte långt kvar för valparna att flytta till sina nya hem. Cindy flyttar till Bromma, Chaplin till Norrtälje, Cesar till Dorotea och Cicero till Örebro. Ihelgen bär det av till Norrköping tillsammans med Inger från Wisex, hoppas bara att värmen kommer tillbaka …. så att ikväll är det dags för bad.

090525: Äntligen kommer lite uppdatering från oss, det har varit full rulle som vanligt, valparna växer så det knakar dom är hur goa som helst. Var iväg på hundutställning till Österbybruk, det var en upplevelse vill jag säga, 21 anmälda hundar och endast 3 CK !!!!!! Det säger en hel del. Behöver inte säga mer. Jag åkte med Zimba och Tindra, hade sällskap av Inger från Wisex , det var tur det eftersom jag hade varit på bröllop dagen innan. Klockan ringde kl. 04.45 hundarna tittade på mig som om jag inte var klok, ska vi gå upp nu!!! Nu ser vi fram emot nästa utställning till Norrköping, hoppas att vädrets makter är lite bättre då. Har lagt in några nya bilder på valparna som nu har hunnit och bli 6 veckor.

090427: Kanon trevlig dag med vackert väder for jag iväg till Rocklundahallen i Västerås, trots förkylning en mycket lyckad Dag Zimba Bästa hane och BIM , slagen av Maggans (Noiden) Dackie stort GRATTIS till BIR och Championatet, Tindra placerade Sig som bästa tik 3 KANON vår egen uppfödda Snösnons Alice in Wonderland. (kritikerna finns inne på hundarnas sidor)
Idag är det 1år sedan vår Elvira somnade in snyft


090426: Oj vad tiden går fort redan 14 dagar gamla har valparna blivit, vi har gett dem namn: Cindy, Cicero, Chaplin o Cesar hela familjen har varit delaktiga i deras namn. Har lagt in nya bilder på valparna. Imorgon är det SKK-utställning i Västerås åker med Zimba o Tindra, den här gången åker jag själv, Jan-Erik måste vara hemma och se till valparna och Veronica ville inte följa med. Typiskt när jag är så himla förkyld och skulle behöva lite hjälp.

090420: Nu finns dom första valpbilderna på Mollys och Zimbas valpar inne på valpsidan.

090417: Gå gärna in och titta på foton från valpträffen (länken Valpträff finns på första sidan).

090416: Vi hade en fantastik valpträff på Ängsjö frilufsområde en underbar vårdag, vi grillade korv och hundarna sprang och busade. Jätte kul att ni kunde komma bilder från vår valpträff kommer inom kort. Under påskhelgen hände allt detta:
Onsdag: Pariningstik kommer till oss och ska stanna över påsken
Fredag:Veronica (vår dotter) gjorde sin debuttvävling i dressyr LC:1 med hela 148poäng delad 4:e plats av 11 (hon var yngst i starfältet) stolta föräldrar
Lördag: Mollys valpar födds lördag den 11 april 2009, 1 tik och 3 hanar (bilder kommer inom kort på valpsidan)´
Söndag: Hundutställning i Kista med fantastiska resultat ZIMBA, bästa hane och BIM, CACIB TINDRA 4:e bästa tik
Måndag: Veronica åker på hopptävling 70cm hon klarade sig galant
puh puh nu skulle man behöva ha 1 vecka semester.

090406: GRATTIS i efterskott till A-kullen som fyllde 2år i lördags. Vi var på Jsk´s årsmöte igår kul att träffa andra jappe folk utanför ringarna. Snart är det dax för Lilla Hund i Kista som nu väntats det bad för några av gänget här hemma. Ska bli kul och komma ut på tävlingsbanan igen det var ju som sagt några månader sedan sist. Fast jag längtar till utomhus utställningarna det är mycket lugnar. Hoppas att vi ses på kista!

090328: Nu är det bestämt datum för valpträff med A och B kullen lördag den 4 april kl.13. 00 på Ängsjö friluftsområde vid Stäket norr om Stockholm. Vi har haft besök av Ingers hundar då hon blev svårt sjuk och hamnade på sjukhus. Så vi fick känna på hur det är att ha 6st jappar hemma ….puh,puh Vi fick bekanta oss med Confetties Caramella 4 mån som är Zimbas dotter, hur mysig som helst MEN tempramentet har hon fått från sim mor ha, ha, ha

090312: GUD vad tiden går fort, nu har vintern kommit tillbaka precis när man hade börjat att få vårkänslor, men men barnen och hundarna tycker att det är mysigt med snö. Har anmält Zimba och Tindra till SKK utställnignen i Kista. Vi får se om det blir jag eller Veronica som ställer ut hundarna. Eftersom Mollys valpar är beräknade att anlända. Tur man har en duktig dotter som kan rycka in. Till helgen kommer Nellie (snösnos Bambi på hal is) på besök ska bli jätte kul.

090302: Ytterligare en vecka har gått, Zoi har åkt hem så nu är det lite lugnare här hemma. Har varit och kollat Tindras Patella och allt var OK jätte skönt, så nu ska vi börja att titta efter hane till henne, men vi kommer inte att para henne förren nästa år. Planering för årets valpträff med A-kullen o B-kullen, återkommer inom kort vilket datum.

090223: Nu har barnen sportlov och vi har fått hem (Bianca från B-kullen) då hennes familj har åkt till fjällen. Jätte roligt att få hem och pussa på henne. Hon är kanon mysig och jätte busig precis som dom ska vara. Fungerar toppen med alla våra hundar, Veronica är Biancas favorit. Igår kom Inger (Wisezs) över med henne Confetties Caramelle, hon är så vacker extra stolta är vi eftersom hennes pappa är vår Zimba.

I Lördags var vi och hälsade på (Alma the Princess från A-kullen) vi har inte sett henne på ett år. Hon har blivit jätte vacker och otroligt duktig, hon vissade oss några trix. Hon är en stadsbrud och följer med matte i affärerna och går på stockholms hundcafér.

090216: Nu finns det ett foto på Zimba och Molly inne på valpsidan.

090212: Här hemma är det kaos just nu alla 3 tjejer löpar, Zimba har det inte lätt´som tur är att vi äntligen har bestämt oss för att para Zimba o Molly vi beräknar att valpar kommer i början på april. (OBS! mera info finns på valpsidan).

090130: Nu har vi lagt till en sida som heter rasen. På denna sida kan du hitta en hel del info om den Japanska spetsen.

090127: Kennel sidan har nu fått lite text, så gå gärna in och läs där.

090126: Har lagt in ett foto på valp sidan, bilden är på vår B – kull.